Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

10 вересня відбудеться етнофестиваль «Печенізьке поле - 2011»

10 вересня відбудеться етнофестиваль «Печенізьке поле - 2011»

«Найголовніше завдання етнофестивалю - збереження культурних традицій і підтримка тих творчих колективів, які працюють в етнічному жанрі. Наша задача провести якусь ревізію фольклорних етноколективів Харківській області та створити додатковий стимул для їх подальшого творчого зростання », - заявив сьогодні на прес-конференції,присвяченій фестивалю «Печенізьке поле - 2011» начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. У цьому році став вже традиційним свято прийме гостей на березі Печенізького водосховища 10 вересня.На «Печенізькому полі» буде представлений ряд фестивальних майданчиків: головна сцена, додатковий майданчик, «Місто майстрів», «Дитяча галявина», «Повітряні перехрестя», «Козацька застава», «Печенізька мозаїка» і безліч інших.Однією з основних особливістю цього фестивалю Дмитро Кузнєцов назвав те, що виступи на центральному майданчику почнуться не ввечері, як у попередні роки, а з 13 годин.

На головному фестивальному майданчику з 13:00 почнуться виступи фольклорних колективів Харківської області, а також виступлять групи «ТамДеМи», «Dream West», «Село і люди», відбудеться концерт Слобожанського ансамблю пісні і танцю. З 12:00 на допоміжному майданчику фестивалю виступатимуть творчі колективи області.

«Пропозицій взяти участь в «Печенізькому полі» і представити свій талант на головному або допоміжному майданчиках фестивалю було дуже багато. Враховуючи часовий фактор, ми зупинилися на 50 кращих художніх колективах Харківської області, які будуть представляти своє мистецтво на головній сцені фестивалю», - підкреслив начальник управління культури.

О 20:00 розпочнеться гала-концерт, в якому візьмуть участь групи «Мандри», Lama, «Дюк Тайм», «Гайдамаки», «Друга ріка» та Театр тіней. Перед концертом відбудеться нагородження переможців конкурсів.

На головному фестивальному майданчику також відбудеться конкурс «Красуня фестивалю», в якому візьмуть участь найкрасивіші дівчата з усіх куточків Харківської області, а на допоміжному майданчику діятиме етнокараоке.

Протягом всього фестивального дня ведучими концертів і конкурсів будуть Богдан Бенюк, Андрій Доманський та Олександр Педан.

На майданчику «Дитяча галявина» для юних відвідувачів фестивалю працюватимуть аніматори, дадуть вистави цирк «Бенефіс», ляльковий театр, ТЮГ та театр «Дім».

Відвідувачі фестивалю зможуть пригоститися козацькою юшкою і незліченною кількістю інших частувань, але ніякі алкогольні напої на «Печенізькому полі» продаватися не будуть. Гостей «Печенізького поля» чекає безліч конкурсів, вікторин та майстер-класів. Також увазі глядачів буде представлено «Поросячі перегони».

Наприкінці гостей фестивалю чекає фаєр-шоу та святковий феєрверк.