Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проблема браку місць у дитячих садках не тільки гуманітарна, а й економічна. Михайло Добкін

Проблема браку місць у дитячих садках не тільки гуманітарна, а й економічна. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході відкриття двох нових груп раннього віку Покотилівського дитячого садочка голова ХОДА Михайло Добкін, розширення мережі дитячих дошкільних установ дасть можливість вирішити не тільки проблему освіти, а й ряд економічних питань. «Проблема браку місць у дитячих садках не тільки гуманітарна, але й економічна, тому що відсутність місць у дитячих садках не дозволяє батькам працювати, і багато хто відмовляється від роботи, щоб стежити за малюком. І це оплачує держава. Тому відкриваючи нові місця в дитячих дошкільних установах, ми з одного боку, повертаємо в освітню мережу фахівців, які зараз не мають роботи, а також розв'язуємо руки батькам, які замість того, щоб сидіти вдома з дитиною за рахунок держави, йдуть і виробляють блага, які приносять користь всім. Це все взаємопов'язане», - підкреслив глава області.  

За його словами, проблема нестачі місць у дитячих дошкільних установах характерна не для всіх населених пунктів області, але тим не менш, досить значна в зв'язку з великою кількістю дитячих садів, закритих у попередньому десятилітті.

«Місто Харків з 1991 року по 2005 втратило 291 дитячий садок. Майже 300 дитячих садів закрилися, і це потрібно повертати назад. Зрозуміло, зараз кількість дітей у Харкові менше, ніж у 1991 році, але починаючи з цього року, у нас більше першокласників, а це означає, що народжуваність починає підвищуватися. Будуть місця в дитячих садках, буде покращуватись демографічна ситуація», - зазначив Михайло Добкін.