Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні планується знизити ставку іпотечного кредиту

В Україні планується знизити ставку іпотечного кредиту

Для подальшого розвитку економіки необхідно стимулювати розвиток, зокрема, будівництва, створювати умови для того, щоб люди входили в іпотеку, брали кредити і купували житло на первинному ринку. Про це повідомив в ефірі програми «Пряма мова» на телеканалі ХОД ТРК Прем'єр-міністр України Микола Азаров. За його словами, уряд України планує в найближчій перспективі вирішити питання зниження кредитної ставки по іпотеці.

Прем'єр-міністр підкреслив, що житлове будівництво більше все постраждало від кризи 2008-2009 років і практично зупинилося, відзначалося падіння майже на 70%. Розвиток будівельного комплексу дасть можливість розвиватися і іншим галузям української економіки. 

«Для того, щоб люди вкладали гроші, це має бути їм вигідно. Для цього повинна бути зменшена ставка іпотечного кредитування і збільшений термін кредиту. Над цим працює уряд спільно з Національним банком України. Як тільки ми вирішимо це завдання, економіка буде розвиватися більш високими темпами, тому що на будівельний комплекс працює металургія, машинобудування, виробництво будівельних матеріалів та інші сфери», - заявив Микола Азаров.