Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наше завдання - домогтися того, щоб не зменшувалася купівельна спроможність наших людей. Микола Азаров

Наше завдання - домогтися того, щоб не зменшувалася купівельна спроможність наших людей. Микола Азаров

Виступаючи в ефірі програми «Пряма мова» на телеканалі ХОД ТРК Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров зазначив, що на стабільність національної валюти впливає ряд зовнішніх факторів, на які не може впливати уряд України, наприклад зростання світових цін на нафту, зростання цін на золото, валютні коливання, неврожай. За його словами, в силах Кабінету міністрів забезпечити купівельну спроможність населення.

«Наше завдання - домогтися того, щоб не зменшувалася купівельна спроможність наших людей. Є таке зростання цін, яке ми зупинити не можемо - наприклад, ми не впливаємо на зростання цін на нафту, а відповідно - на бензин. Але потрібно зробити так, щоб люди могли купувати цей бензин, компенсувати це зростання цін за рахунок зростання заробітної плати, пенсії та інших соціальних допомог, що уряд і робить. Побічно це виражається у зростанні товарообігу», - підкреслив Микола Азаров.

Прем'єр-міністр повідомив, що в 2011 році товарообіг зріс на 22% порівняно з 2010 роком. У 2009 році відзначалося падіння товарообігу, але з другого півріччя 2010 року розпочався приріст.

Теги