Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У нас може бути краще, ніж в американців. Микола Азаров

У нас може бути краще, ніж в американців. Микола Азаров

Такий запис Прем'єр-міністр України залишив у книзі відгуків після відвідин харківської центральної диспетчерської швидкої медичної допомоги. Заступник голови ХОДА Ігор Шурма познайомив Миколу Азарова із запровадженою авторською розробкою співробітників міської клінічної лікарні ім. проф.Мещанінова - автоматизованою системою організації, управління та контролю швидкої допомоги на основі GPRS-зв'язку, що дозволило практично досягти рівня світових стандартів за швидкістю обслуговування викликів бригадами.  

«Цією системою у нас оснащені всі машини швидкої допомоги в місті Харкові і в Харківській області. На впровадження системи в місті було витрачено 3,5 млн гривень, в області - на сьогоднішній день 2 млн 800 тисяч», - підкреслив Ігор Михайлович. 

«Харківська область готова поділитися з усією Україною, з усіма регіонами цією системою і досвідом її впровадження», - сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

Також Прем'єр-міністру продемонстрували роботу системи Телекард, за допомогою якої кардіологу в районній або обласній лікарні передається кардіограма пацієнта, який перебуває у найвіддаленішому куточку області. І роботу спеціальної «тривожної» кнопки, за допомогою якої будь-яка бригада швидкої допомоги може повідомити співробітникам міліції про напад на лікарів.