Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Микола Азаров ознайомився з роботою центральної диспетчерської швидкої медичної допомоги

Микола Азаров ознайомився з роботою центральної диспетчерської швидкої медичної допомоги

Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров ознайомився з роботою автоматизованої системи організації, управління та контролю служби швидкої та невідкладної медичної допомоги м. Харкова  Щорічно станція швидкої медичної допомоги обслуговує понад 350 тисяч викликів. У роботу служби швидкої медичної допомоги впроваджена авторська розробка співробітників міської клінічної лікарні ім. проф. Мещанінова - автоматизована система організації, управління та контролю швидкої допомоги на основі GPRS-зв'язку. Система дозволила підвищити оперативність роботи та ефективність використання ресурсів швидкої допомоги і скоротити час прибуття бригади за викликом з 15 до 8 хвилин.  

Попередня система забезпечувала прийом, реєстрацію та передачу викликів підстанцій за територіальним принципом, що призводило до затримок в обслуговуванні хворих і нераціонального застосування бригад швидкої допомоги.

У 2008 році була розпочата реорганізація служби швидкої медичної допомоги та впроваджена нова система управління і контролю. Основне завдання системи - якісне обслуговування населення із забезпеченням ефективного управління та контролю діяльності служби швидкої медичної допомоги у Харкові. У єдину систему, яка діє з грудня 2008 року, включені центральна диспетчерська, 10 підстанцій швидкої медичної допомоги, стаціонар, 100 автомобілів і бригад швидкої медичної допомоги.

В результаті використання нової системи в Харкові в 2-2,5 рази скоротився час на обробку дзвінка в центральній диспетчерській, передачу його вільній бригаді, зменшилася кількість несвоєчасних виїздів, скоротився час доїзду і зменшився загальний пробіг автотранспорту.

Теги