Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сфера освіти Харківщини стрімко розвивається і зміцнює свої лідируючі позиції в Україні. Михайло Добкін

Сфера освіти Харківщини стрімко розвивається і зміцнює свої лідируючі позиції в Україні. Михайло Добкін

«Ми маємо всі підстави пишатися тим, що освіта Харківщини стрімко розвивається і з року в рік укріплює свої лідируючі позиції в Україні. Минулий навчальний рік ознаменувався численними досягненнями учнів і вчителів нашої області. 73 учні стали переможцями на Всеукраїнському етапі учнівських олімпіад, серед переможців є рекордсмени, і це не тільки представники міста Харкова, а й шкіл районів області. Підтвердили свій високий рівень у минулому навчальному році учні-члени Малої академії наук України, які з 45 перемогами посіли перше рейтингове місце в Україні. Минулий рік був «врожайним» і для вчителів нашої області. Одна абсолютна перемога і три лауреати - це досягнення педагогів на Всеукраїнському конкурсі «Учитель року - 2011», яке є кращим за весь час існування конкурсу», - зазначив сьогодні в ході конференції педагогічних працівників Харківської області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, 2010-2011 навчальний рік також ознаменувався підйомом турнірного руху в районах та містах області. Вперше честь області на Всеукраїнському етапі представляли не тільки команди міста Харкова, а й навчальні заклади районів та міст області. В осінній і весняної серіях турнірів брала участь 41 команда, 27 з них повернулися з перемогою - це найкращий результат в Україні.

Михайло Добкін також підкреслив, що в 2010-2011 навчальному році 224 студента з 24 вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківського регіону стали переможцями ІІ туру Всеукраїнських студентських олімпіад, 31 студент - переможець Міжнародних студентських олімпіад. Найбільшу кількість призових місць вибороли студенти Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Національного технічного університету «ХПІ», Харківського національного університету радіоелектроніки, Харківського національного економічного університету, Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, Національного аерокосмічного університету імені М. Є. Жуковського «ХАІ». Наукові роботи майже 350 студентів були відзначені на Всеукраїнському рівні.

«Ми пишаємося й тим, що цього року вперше за 20 років незалежності Україна високо і гідно оцінена праця вчителя, і сьогодні серед нас перебуває Герой України - Шитікова Лариса Олександрівна, учитель математики Харківської гімназії № 47», - підкреслив Михайло Добкін.