Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наше завдання - забезпечити необхідною кількістю оздоровчих таборів дітей Харківської області. Михайло Добкін

Наше завдання - забезпечити необхідною кількістю оздоровчих таборів дітей Харківської області. Михайло Добкін

«Наше завдання – забезпечити необхідною кількістю оздоровчих таборів дітей Харківської області. За рівнем можливостей людей вони повинні вибирати, де б вони могли оздоровити дітей. Хтось отримує путівки безкоштовно, хтось оплачує 50% вартості, а хтось оплачує вартість відпочинку повністю», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін на брифінгу за підсумками презентації ескізного проекту реконструкції «Центру оздоровлення формування здорового способу життя дітей та молоді» на базі табору «АІСТ».  

Глава області відзначив, що раніше багато таборів належали підприємствам, але у результаті розпаду Радянського Союзу і розвалу підприємств табори збереглися не скрізь, подекуди вони були продані і перепрофільовані, і зараз навіть немає можливості їх відновити. У 2010 році частина таборів вдалося повернути в комунальну власність і вони відновлюються.

За словами Михайла Добкіна, області необхідні табори різної потужності і вартості відпочинку. «Немає необхідності сьогодні будувати багато таборів, тому що вони будуть незатребуваними. Але мати один потужний табір, як раніше говорили «союзного масштабу», і мати безпечні та комфортні табори, де відпочинок буде дешевше, ми зобов'язані», - зазначив він.

Губернатор також підкреслив, що у цьому році Харківська область була однією з небагатьох, хто знизив вартість путівки в порівнянні з минулим роком. Добкін навів у приклад Чугуївський район, де після зниження вартості путівки підвищилася наповнюваність таборів, і в підсумку район отримав більше коштів, ніж якби путівки були дорожче.