Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нас зацікавили європейських інновації в сільськогосподарській галузі. Віталій Алексейчук

Нас зацікавили європейських інновації в сільськогосподарській галузі. Віталій Алексейчук

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, в ході візиту делегації Харківської області на виставку AGRA-2011 українську сторону зацікавило багато європейських інновацій в сільськогосподарській галузі, які поступово будуть впроваджуватися в Україні. «У Європі досить розвинене дрібнотоварне сільськогосподарське виробництво, дуже розвинені сімейні сільськогосподарські кооперативи. У середньому наділ на сім'ю становить 6 га, тому вони не тільки живуть за рахунок цих 6 га, але і процвітають», - зазначив Віталій Алексейчук.  

За його словами, у сільському господарстві безробітних бути не може, тому наша обласна влада спрямовує всі свої дії на залучення сільського населення до роботи в сільському господарстві. «Необхідно, щоб сьогодні максимальну кількість сільського населення було працевлаштовано, - зазначив Віталій Алексейчук. - Ми повинні подумати про допомогу, яку можемо їм надати. У Європі фермерам надаються кредити, щоб вони могли стати на ноги, почати розвиватися і збирати прекрасні врожаї». 

Заступник губернатора повідомив, що словенська сторона була здивована масштабами українського сільськогосподарського товарного виробництва. «У Словенії немає такого масштабу. У них немає такої кількості землі, щоб побудувати велике виробництво», - заявив він. 

Також він повідомив про ймовірність головування Україні на виставці AGRA-2013, яка також відбудеться в Словенії. «Ця виставка користується величезним авторитетом, тому всі країни прагнуть взяти в ній участь, - зазначив Віталій Алексейчук. - Цього року господарем виставки була Польща, в наступному буде Російська Федерація, а в 2013 році вони запропонували головування Україні».