Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У районі Саржиного Яру освятили храм на честь ікони Божої Матері «Відрада»

У районі Саржиного Яру освятили храм на честь ікони Божої Матері «Відрада»

21 серпня в районі Саржиного Яру відбулася урочиста церемонія освячення храму на честь ікони Божої Матері «Відрада» (або «Втіха») Харківської єпархії Української Православної Церкви. У церемонії взяв участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, Харківський міський голова Геннадій Кернес, архієпископ Ізюмський, вікарій Харківської єпархії Української Православної Церкви Онуфрій, представники громадськості, які брали участь в будівництві храму, парафіяни, а також представники ЗМІ. «Цей храм був побудований за дуже короткий термін. Його будівництво почалося в грудні минулого року, а вже наприкінці літа поточного року храм відкриває свої двері парафіянам. Храм будувався спільними зусиллями, тому дякувати потрібно всій громаді, - звернувся до присутніх на церемонії перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв. - Сьогодні ми відновлюємо те, що десятиліттями руйнувалося. Ми будуємо прекрасне майбутнє, яке буде радісним для наших дітей і майбутніх поколінь».

У свою чергу архієпископ Ізюмський, вікарій Харківської єпархії Української Православної Церкви Онуфрій відзначив значну роль Церкви в житті суспільства. «Храм будується всією «сім'єю», а наша сім'я - Україна, наше улюблене місто і наша Слобожанщина. Святі отці кажуть, що храм - це небо на землі. Сьогодні ми разом освятили цю хмару, щоб приходити сюди і ділитися своїми радощами і горем, просити допомоги і захисту», - зазначив Владика Онуфрій.

Храм на честь ікони Божої Матері «Відрада» або «Втіха» унікальний тим, що виконаний у російському архітектурному стилі. Будівля подібної архітектури є тільки на території Святогорської лаври. Сьогодні храм замикає архітектурний комплекс реконструкції Саржиного Яру.

Також в цей день відбулося освячення храму Пантелеймона Цілителя УПЦ, який знаходиться на території Харківської міської клінічної лікарні швидкої медичної та невідкладної допомоги ім. А.І. Мещанінова.

Довідково:
1 серпня 2011 з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Никодима владико Онуфрій звершив освячення куполів, накупольні хрестів і дзвонів храму Пресвятої Богородиці.

Храм розрахований на 200 парафіян. Він має 2 прибудови: верхній і нижній.Верхній приділ - на честь ікони Божої Матері «Відрада» або «Втіха» виконаний з дерева, нижній - на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело», виконаний у візантійському стилі, з каменю.

У комплексі з храмом збудовано церковно-притчевий будинок, в якому також будуть проводитися церковні обряди.