Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

22 серпня відкриється виставка робіт харківського художника Івана Іванова, присвячена Дню визволення Харкова від фашистських загарбників

22 серпня відкриється виставка робіт харківського художника Івана Іванова, присвячена Дню визволення Харкова від фашистських загарбників

22 серпня о 15:00 в Харківському художньому музеї відбудеться презентація виставки творів харківського художника Івана Іванова, яка організована за ініціативою голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і буде присвячена Дню визволення Харкова від фашистських загарбників. Про це повідомила сьогодні під час прес-конференції директор музею Валентина Мизгіна. Експозиція виставки включає понад 90 творів із зібрання Харківського художнього музею і приватних колекцій Михайла Добкіна, Іллі Лучковського, Світлани Дуденко. Це портрети і пейзажі, жанрові і декоративно-символічні композиції, промислова графіка, ескізи агітаційних панно, значків, книжкових оформлень.  Як повідомила директор музею, твори мистецтва з приватної колекції Михайла Добкіна складають біля половини експонатів виставки.

За словами Валентини Мизгіної, особливу цінність являють собою вперше представлені на виставці понад 100 одиниць архівних матеріалів, пов’язані з особистим життям, творчою, громадською діяльністю Іванова, які люб’язно надали для експонування Михайло Добкін і Світлана Дуденко.

Директор музею зазначила, що виставка творів художника працюватиме до кінця вересня – щодня з 10 до 17 год., крім вівторка.