Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Покращення матеріально-технічної бази господарств виробників насіння є одним з найважливіших для нас питань. Ігор Зубрич

Покращення матеріально-технічної бази господарств виробників насіння є одним з найважливіших для нас питань. Ігор Зубрич

Сьогодні одним з найважливіших питань для Міністерства аграрної політики та Академії аграрних наук України є покращення матеріально-технічної бази господарств виробників насіння та забезпечення технології виробництва високоякісного насіння.

«З осені минулого року президія Академії аграрних наук України спільно з корпорацією Украгропром проводить програму оновлення матеріально-технічної бази дослідних господарств. На придбання нової техніки вже витрачено більше 100 млн. гривень, на забезпечення проведення польових робіт майже 200 млн. гривень. На будівництво та реконструкцію 3 насіннєвих заводів використано більше 100 млн. гривень. І це тільки початок, - підкреслив заступник президента НААН України Ігор Зубрич. - Програмою передбачено будівництво та реконструкція 20 насіннєвих заводів, на яких якісно вирощений матеріал в господарствах буде доведений до міжнародних стандартів насіння, щоб українські товаровиробники могли скористатися здобутками вітчизняної селекції».

Також він зазначив, що питання селекції і насінництва, які визначені пріоритетними в роботі Мінагрополітики та Академії, потребують сьогодні змін при інтегруванні до Європейської спільноти. З цією метою вносяться зміни до Закону України «Про насіння і садивний матеріал».