Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році овочівництво і картоплярство отримають підтримку з обласного бюджету

У 2012 році овочівництво і картоплярство отримають підтримку з обласного бюджету

«У державному бюджеті на 2011 рік передбачено 50 млн. грн. на компенсацію витрат з будівництва тепличних комплексів. Вже у цьому році держава приділяє значну увагу виробництву овочів. У 2012 році, ухваливши обласну програму підтримки виробництва овочів і картоплі, ми хочемо передбачити в обласному бюджеті фінансування тих підприємств, які будуть розвивати системи крапельного поливу на площах, де вирощуються овочі», - підкреслив під час брифінгу за підсумками семінару-наради з питань розвитку овочівництва, який відбувся в Чугуївському районі, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, ці кошти дозволять компенсувати підприємствам 30-50% вартості виконаних ними робіт.

Також губернатор зазначив, що відвідавши сьогодні два підприємства Чугуївського району, побачив оптимальну сучасну модель ведення бізнесу з вирощування овочів. На його думку, за цією моделлю майбутнє овочівництва в Харківській області. 

Усього в області близько 15 таких підприємств, а має бути 300-400, які будуть забезпечувати свіжими овочами не тільки Харківщину, а й інші регіони України, підкреслив Михайло Добкін.