Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Райони зобов'язані надати звітну документацію, щоб не допустити кредиторську заборгованість НАК «Нафтогаз Україна». Володимир Бабаєв

Райони зобов'язані надати звітну документацію, щоб не допустити кредиторську заборгованість НАК «Нафтогаз Україна». Володимир Бабаєв

Фінансування об'єктів соціальної сфери та об'єктів газифікації, що здійснюється відповідно до угоди між НАК «Нафтогаз Україна» та обласною державною адміністрацією у напрямку розвитку нафтогазового комплексу та соціальної інфраструктури населених пунктів,протікає в двох напрямках: збільшення будівництва об'єктів газифікації згідно з розпорядженням Кабміну № 1001-р «Про добудову підвідних газопроводів» та будівництво об'єктів соціальної сфери області, у тому числі 28 об'єктів газифікації, за рахунок коштів підприємств НАК «Нафтогаз України»,які здійснюють свою виробничу діяльність на території області. Перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв 12 серпня під час обласної селекторної наради наголосив, що НАК «Нафтогаз Україна», укладаючи договори з районними, сільськими та міськими радами, переводить певні суми за виконані роботи у відповідні підрядні організації органів місцевого самоврядування, які виграли тендерні торги. «Якщо вони несвоєчасно звітують за отримані гроші, тоді виникає кредиторська заборгованість у самого Нафтогазу, що природно є причиною незатвердження Міністерством фінансів наступного фінансового плану на наступні місяці. Таким чином, ми, несвоєчасно відзвітувавши за освоєні або неосвоєні гроші, відразу ж скорочуємо свій бюджет на наступний місяць», - підкреслив він.

За словами заступника начальника управління ПЕК облдержадміністрації Володимира Хорунжого, на сьогоднішній день підписано одинадцять двосторонніх угод, по чотирьох з яких здійснено часткове фінансування і ведуться будівельні роботи.«По газифікації мікрорайону «Надеждівка» Барвінківського району фінансування відбулося у повному обсязі, будівництво на завершальному етапі, пуск газу запланований на 24 серпня 2011 року, - повідомив він. - Дев'ять угод підписані замовниками та направлені до Нафтогазу ».

Також він зазначив, що процес підписання договорів з Компанією розтягується.«Ясно одне, і про це свідчить позитивний досвід Барвінківського району, який першим у поточному році організував підготовку пакетів необхідних документів і підписання 2-х угод між замовниками будівництва та Нафтогазом. Питання вирішуються, коли їм приділяється належна увага і є відповідальне ставлення до власних зобов'язаннях», - підкреслив Володимир Хорунжий.