Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рада ректорів вузів Харківської області внесла свою пропозицію скоротити кількість можливих для вступу напрямів для одного абітурієнта

Рада ректорів вузів Харківської області внесла свою пропозицію  скоротити кількість можливих для вступу напрямів для одного абітурієнта

Як зазначив 11 серпня під час прес-конференції ректор Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна Віль Бакіров, через недосконалість вступної системи і можливість абітурієнтів подавати заявки на 10-15 спеціальностей в цьому році у ВНЗ був штучно створений ажіотаж.

«Кількість заяв ні про що не говорить. Цього року, як і минулого, неможливо було визначити реальний конкурс, тому що кожен вступник подавав свої заяви на 10-15 спеціальностей. Це робилося з розрахунку на те, що куди-небудь він і пройде, - заявив Віль Бакіров. - Ця система недосконала, тому що люди вступають не на ту спеціальність, до якої у них лежить душа, а вони вступають аби вступити куди-небудь. Врешті вони з таким бажанням навчаються, отримують диплом, а потім йдуть працювати або стають на біржу праці».

На думку ректора Харківського національного університету, ця вступна кампанія показала, що в нашому суспільстві відсутній запит на якісну освіту. «Відсутня потреба підготовки тих фахівців, від яких залежить розвиток нашої країни. Цього року вузи просто «закривають» набір, не відбирають кращих, а просто «закривають» місця, бо конкурсу немає, - підкреслив він. - Ми подали свою пропозицію в Союз ректорів України, в якій просимо в правилах прийому на наступний рік скоротити кількість можливих для вступу напрямів для одного абітурієнта. Абітурієнт не подаватиме 15 заявок, а буде визначати те, що для нього є найбільш важливим».

Теги