Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми повинні якісно організувати пропускний режим в міжнародному пункті пропуску «Гоптівка» при проведенні його реконструкції. Василь Хома

Ми повинні якісно організувати пропускний режим в міжнародному пункті пропуску «Гоптівка» при проведенні його реконструкції. Василь Хома

Як зазначив сьогодні під час наради з питань перетину російсько-українського державного кордону заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома, до реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Гоптівка» Державна митна служба ще не приступила. Зараз йде підготовчий процес, ведеться коригування проектно-кошторисної документації.

«Нами проведено ряд нарад, у тому числі нарада з російськими прикордонниками і митниками, представниками Адміністрації Бєлгородської області, на яких ми намітили основні шляхи вирішення тих питань, які теоретично можуть виникнути в майбутньому при реконструкції пункту пропуску« Гоптівка ». Цьому питанню ми приділяємо дуже багато уваги. Ми працюємо на випередження, щоб не допустити будь-яких ускладнень і труднощів при перетині кордону », - підкреслив Василь Хома.

За його словами, в ході реконструкції при найгіршому збігу обставин пропускна спроможність пункту «Гоптівка» впаде на 50%. «Ми намітили спільні заходи як з нашого боку, так і з російського, щоб не допустити незручностей для громадян. Якщо реконструкція почнеться в серпні, а в цей час ще будуть активно перетинати кордон туристи, щоб не допустити черг, ми будемо диференціювати потоки через інші пункти пропуску: міжнародний пункт пропуску «Плетенівка», міждержавні пункти пропуску «Олександрівка» і «Бударкі». Ми готуємося до того, щоб якісно організувати пропускний режим в пункті пропуску «Гоптівка» при проведенні його реконструкції », - зазначив Василь Хома.

Він також підкреслив, що кошти на реконструкцію пункту пропуску «Гоптівка» вже виділені, і облдержадміністрація буде всебічно сприяти митній службі, щоб цього року кошти були освоєні, та реконструкція була завершена.