Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На території Харківської області медичні відходи утворюються на 959 об'єктах. Анатолій Вінник

На території Харківської області медичні відходи утворюються на 959 об'єктах. Анатолій Вінник

Як зазначив сьогодні під час селекторної наради заступник начальника Державної екологічної інспекції в Харківській області Анатолій Вінник, за наявною у Державної екологічної інспекції в Харківській області інформацією на території Харківської області медичні відходи утворюються на 959 об'єктах: міського підпорядкування - 68 закладів; обласного підпорядкування - 53 заклади; районного підпорядкування - 838 закладів.

«Протягом 2010 року закладами обласного та міського підпорядкування утворено близько 23612,0 кг медичних відходів, закладами районного підпорядкування - 50072,2 кг медичних відходів , - повідомив він. - Зазначені відходи згідно договорів передаються для подальшої утилізації спеціалізованим підприємствам: ПП «Пластик-Полімер», ТОВ ТВП «Медтехніка», КЛ «Ритуал», ДП «Національний центр поводження з небезпечними відходами», КП «Заповіт» та інші».

За результатами проведених перевірок за І півріччя поточного року Інспекцією виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства, основними з яких є:
- викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу, не проводиться контроль токсичності та димності у відпрацьованих газах автомобілів;
- порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх зберігання;
- не ведеться первинний поточний облік кількості, типу і складів відходів по формі 1-ВТ, що утворюються, збираються та видаляються.

Також він зазначив, що за виявлені порушення у поточному році до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 12 осіб на загальну суму 6375,0 грн. З метою усунення порушень, керівництву медичних установ надано обов'язкові до виконання приписи.