Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До початку 2012 року у с.Ватутіно Нововодолазького району буде введена в дію лікарська амбулаторія с житлом для медичних працівників. Ігор Шурма

До початку 2012 року у с.Ватутіно Нововодолазького району буде введена в дію лікарська амбулаторія с житлом для медичних працівників. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 3 серпня провів робочу нараду з питання будівництва у с.Ватутіно Нововодолазького району сільської лікарської амбулаторії з житлом для медичних керівників. У нараді взяли участь керівники району, центральної районної лікарні, депутати обласної ради та будівельники.

«З метою залучення молодих спеціалістів на роботу у сільській місцевості в Харківській області реалізується регіональний пілотний проект з будівництва та функціонування будівель сільських лікарських амбулаторій з житлом для медичних працівників. Якщо ми хочемо, щоб молоді спеціалісти виїхали за межі обласних центрів, ми повинні створити елементарні умови їхнього соціального захисту, які передбачатимуть наявність житла, комфортних умов праці та умов для ведення підсобного господарства», - зазначив Ігор Шурма.

Він повідомив, що проект будівництва амбулаторії вже розроблений за кошти районного бюджету. З державного бюджету виділено 1,9 млн.грн. на проведення будівельних робіт. Орієнтовна площа житла – 90 кв.м (3-кімнатна квартира).

В ході наради обговорювалися поточні завдання з реалізації проекту. Було вирішено, що амбулаторія має бути введена в дію до початку 2012 року. «Якщо реалізація пілотного проекту буде успішною, то можна буде розробляти довгострокову обласну програму з облаштування лікарських амбулаторій житлом для медичних працівників», - підкреслив Ігор Шурма.

Під час наради також обговорювалася тема створення типового приміщення для фельдшерсько-акушерських пунктів. Вирішено приступити до розробки проекту типового приміщення у вигляді малої архітектурної форми.