Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області триває комплексна перевірка щодо забезпечення безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей

У Харківській області триває комплексна перевірка щодо забезпечення безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей

З липня в Харківській області проводиться комплексна перевірка щодо забезпечення безпечного літнього відпочинку та оздоровлення дітей. Таке рішення було ухвалено Обласним штабом з проведення літньої оздоровчої кампанії 2011 року. Перевірка регламентується також ще двома рішеннями Кабінетів міністрів. Про це повідомила заступник начальника управління у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації Наталія Герасимчук.

За її словами, перевірка проводиться у всіх 38 дитячих оздоровчих таборах, які працюють цього року (вже перевірено 22 табори).

«Ця перевірка не є якоюсь одноразової акцією. Забезпечення безпечного перебування дітей в оздоровчих закладах - це системна робота облдержадміністрації, контролюючих органів, а також власників таборів», - підкреслила Наталя Герасимчук.

За її словами, під час проведення комплексної перевірки розглядаються, насамперед, питання, які стосуються медичного забезпечення, організації харчування дітей, протипожежної безпеки тощо. Підсумки будуть підбиті після проведення перевірки у всіх оздоровчих закладах. «Основне завдання нашої роботи - не звинуватити когось у чомусь, а виявити недоліки і допомогти їх виправити», - підкреслила Наталя Герасимчук.

Сьогодні обласна комісія відвідала дитячий оздоровчий табір «Ялинка» Валківського району. Зараз у таборі на оздоровленні перебуває 85 дітей з 7 районів Харкова та Валківського району. В основному в таборі перебувають діти пільгових категорій та обдаровані діти. У ході перевірки фахівці оглянули житлові приміщення, медичний пункт, харчоблок та інші приміщення.