Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 4 тис. дітей області виховуються під опікою фізичних осіб, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Ігор Шурма

Майже 4 тис. дітей області виховуються під опікою фізичних осіб, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Ігор Шурма

Станом на 20 липня в області нараховується 4938 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 1,18% загальної кількості дітей у віці від 0 до 18 років, що проживають у регіоні. Протягом I півріччя правовий статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали 315 дітей, із яких 145 дітей взято на облік як такі, що підлягають усиновленню. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, завдяки цілеспрямованій сталій політиці щодо соціально-правого захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в області виконуються вимоги ст. 6 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування щодо створення умов та забезпечення права кожної дитини на виховання в сімейних формах.

На даний час 3032 дитини виховуються під опікою (піклуванням) фізичних осіб, 794 дитини – у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. В області працює 52 дитячих будинки сімейного типу та 287 прийомних сімей.

Теги