Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У всіх районах та містах області проведено виїзні засідання штабів з підготовки до осінньо-зимового періоду 2011-2012 рр.

У всіх районах та містах області проведено виїзні засідання штабів з підготовки до осінньо-зимового періоду 2011-2012 рр.

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, відповідно до рішення колегії облдержадміністрації, яка відбулася 14 квітня 2011 року, в області з квітня розпочато роботу з підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовому періоді. Для координації цих робіт, був створений обласний штаб з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період. З 21 червня по 28 липня під головуванням Валентина Дулуба було проведено 33 виїзних засідання штабу по всіх районах області та містах обласного значення. У роботі штабу брали участь керівники структурних підрозділів ХОДА, які мають відношення до підготовки до опалювального сезону, а також керівники територіальних органів управління.

У ході засідання були розглянуті питання стабільного забезпечення тепло-, водопостачанням та водовідведенням споживачів в осінньо-зимовому періоді 2011-12 років; якісної підготовки житлового фонду, дорожнього господарства та об'єктів соціальної сфери; порушені проблемні питання, пов'язані з розрахунками за природний газ, установкою лічильників на підприємствах тепло-, водопостачання і водовідведення; завершенням робіт з будівництва та реконструкції об'єктів житлово-комунального господарства; погашенням заборгованості по заробітній платі. За підсумками нарад намічені шляхи вирішення проблем.

Як повідомив Валентин Дулуб, за час роботи виїзних штабів з 21 червня по 28 липня:
- рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010-2011 років, підвищився з 59% до 61,6%;
- знизилася на 6,5% заборгованість теплопостачальних підприємств за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010-2011 років, з 751 млн.грн до 702,4 млн.грн.;
- рівень розрахунків споживачів за надані послуги теплопостачання в цілому по області підвищився з 91,3% до 93,1%, сума заборгованості зменшилася з 184,6 млн.грн. до 151,8 млн.грн. Заборгованість населення з оплати послуг теплопостачання зменшилася на 29 млн.грн., установ, які фінансуються з державного бюджету, - на 0,4 млн.грн., з місцевих бюджетів (з урахуванням обласного та районного) - на 0,5 млн.грн ., інших споживачів - на 2,9 млн.грн.

Зменшилася на 1,7 млн.грн заборгованість населення по оплаті за послуги водопостачання та водовідведення, рівень розрахунків підвищився з 93,7% до 95,4%. Заборгованість по заробітній платі на підприємствах житлово-комунального господарства в липні 2011 р. зменшився на 4 млн.грн. (на 74,1%) і станом на 28 липня склала 1,4 млн.грн.

Теги