Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Надання якісної медичної допомоги під час Євро-2012 є одним з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності. Ігор Шурма

Надання якісної медичної допомоги під час Євро-2012 є одним з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності. Ігор Шурма

«Питання організації надання якісної медичної допомоги під час турніру Євро 2012 є одними з найважливіших складових гарантії безпеки життєдіяльності та залишаються на постійному контролі обласної державної адміністрації», - зазначив сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

За його словами, складовими медичного обслуговування Євро-2012 є:
- медичне обслуговування безпосередньо футбольних матчів;
- медичне забезпечення шляхів пересування та пунктів приїзду учасників та гостей чемпіонату;
- медичне обслуговування місць проживання та відпочинку учасників, гостей та фан-зон.

На державному рівні три заклади охорони здоров’я Харківщини визначені як базові, а саме: Обласна клінічна лікарня – центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Харківська міська клінічна лікарня швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова та Харківська міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17. Для них повністю розроблена та відпрацьована система роботи під час чемпіонату з урахуванням дій служби медицини катастроф та виїзних бригад швидкої допомоги.

Крім цього, у разі необхідності під час проведення матчів будуть додатково залучені кадрові та матеріально-технічні ресурси понад 20 спеціалізованих закладів охорони здоров’я різних профілів. Усього для забезпечення стаціонарної медичної допомоги під час чемпіонату буде виділено 2395 ліжок, що становить майже 10% від ліжкового фонду регіону.

Для 3-х базових закладів галузевою державною програмою визначені джерела фінансування із державного та місцевих бюджетів у сумі 113 млн. грн., у тому числі із місцевих бюджетів – 47,12 млн. грн. На даний час в межах програми профінансовано 76,68 млн. грн. тільки за рахунок коштів місцевих бюджетів.

У форматі єдиного медичного простору планується укласти Договори соціального партнерства про взаємодію у справі медичного забезпечення між обласною державною адміністрацією та 12 приватними медичними структурами.

«Станом на 1 липня 2011 року в Харківській області створено чіткий та послідовний алгоритм організації та надання медичної допомоги та забезпечення необхідного медичного обслуговування, який неодноразово доповідався та «захищався» на рівні Міністерства охорони здоров’я України», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги