Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підготовка інфраструктури до проведення в області фінальної частини Євро-2012 вступила в завершальну стадію. Юрій Сапронов

Підготовка інфраструктури до проведення в області фінальної частини Євро-2012 вступила в завершальну стадію. Юрій Сапронов

Як зазначив у ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області віце-губернатор Юрій Сапронов, підготовка інфраструктури до проведення в області фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу вступила в завершальну стадію. «Станом на 22 липня в поточному році на фінансування підготовки об'єктів, які входять в державну, обласну та Харківську міську цільові програми підготовки «Євро-2012» надійшло 1352,49 млн.грн в т.ч. з держбюджету - 694,24 млн.грн; з місцевих бюджетів - 168,07 млн.грн; кошти інвестора - 490,18 млн.грн.», - поінформував заступник голови ХОДА.

Як повідомив Юрій Сапронов, завдяки консолідованим діям влади всіх рівнів вже реалізовані масштабні проекти з будівництва та реконструкції таких об'єктів як новий термінал Міжнародного аеропорту «Харків», станція метро «Олексіївська», окружна автомобільна дорога, підстанції енергопостачання «Павловська» і «Каштанова».

«У стадії завершення знаходяться реконструкція спортивного комплексу «Металіст», на якому вже 10 серпня буде проведено перший тестовий матч між збірними командами України та Швеції», - підкреслив віце-губернатор.

Юрій Сапронов також зазначив, що обласний організаційний комітет з підготовки та проведення чемпіонату Європи з футболу спільно з проектними командами здійснює щотижневий моніторинг підготовки об'єктів інфраструктури, освоєння та цільового використання фінансових коштів, а також оперативно вирішує питання по виконанню рекомендацій та усуненню зауважень міжнародних експертів УЄФА.