Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заборгованість із виплати зарплати у червні зменшилася майже на 35 млн.грн. Ігор Шурма

Заборгованість із виплати зарплати у червні зменшилася майже на 35 млн.грн. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні під час спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, протягом червня 2011 року борги підприємств області з виплати заробітної плати скорочені на 34,9 млн. грн., по страхових внесках на 8,8 млн.грн., по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – на 2,6 млн.грн. На сьогодні заборгованість з виплати заробітної плати складає 118 млн. грн., в тому числі 110 млн. грн. на економічно активних підприємствах. Борг підприємств, установ та організацій до Пенсійного фонду України складає: по страхових внесках – 242,7 млн. грн., по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 38,4 млн. грн.

За інформацією Ігоря Шурми, основні борги зосереджені на 34 державних підприємствах, де заборгованість із заробітної плати складає 82 млн. грн. або 69%, по страхових внесках до Пенсійного фонду України - 131 млн. грн. або 54%, по єдиному соціальному внеску - 21 млн. грн. або 55 % «На жаль, питання ліквідації боргів на підприємствах державної форми власності знаходиться в площині завдань центральних органів виконавчої влади», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Ігор Шурма зазначив, що незважаючи на позитивні зрушення, не виконали затверджені графіки погашення заборгованості у Балаклійському, Близнюківському, Валківському, Дворічанському, Краснокутському, Лозівському, Харківському районах області, в усіх містах обласного значення, крім міста Люботин. При тому, що графік погашення заборгованості з виплати заробітної плати по місту Харкову виконано, борги з виплати заробітної плати зросли у Комінтернівському, Ленінському, Орджонікідзевському та Червонозаводському районах. У квітні-червні цього року за рахунок несплати поточних платежів по єдиному соціальному внеску найбільший приріст боргу спостерігається у Комінтернівському, Жовтневому, Червонозаводському та Ленінському районах м.Харкова, містах Ізюм та Куп’янськ.