Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні вкрай необхідно надати дитячим притулкам статус центрів соціально-психологічної реабілітації. Ігор Шурма

Сьогодні вкрай необхідно надати дитячим притулкам статус центрів соціально-психологічної реабілітації. Ігор Шурма

«Сьогодні очевидно, що потрібно міняти форму та зміст роботи з дітьми, які перебувають в притулках для неповнолітніх. Притулкам вкрай необхідно надавати статус центру соціально-психологічної реабілітації, що дасть можливість реально створювати умови для повернення дітей в родини або їх адаптації до умов, в які вони потрапили», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, згідно з нормативною базою перебування в притулку обмежено 90 днями, але за цей час справи про позбавлення батьківських прав судами не розглядаються. «Це створює прецедент порушення дитячими притулками термінів перебування. Крім того, за час перебування в притулку діти повинні проходити психологічну реабілітацію, оскільки отримані душевні травми можуть накласти відбиток на все подальше життя», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також повідомив, що надання притулкам статусу центрів соціально-психологічної реабілітації буде потребувати певного фінансового ресурсу, тому службі у справах дітей ХОДА дано завдання вивчити питання матеріального ресурсу, який буде потрібний при зміні статусу. «Є певні труднощі, які пов’язані з тим, що Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту зараз проходить процедуру реорганізації, тому погодити зміни в статусі на центральному рівні поки що немає з ким. Службі дано завдання підготувати матеріали для того, щоб пізніше своєчасно можна було їх подати. Позитивом є те, що служба у справах дітей після реорганізації перейде у юрисдикцію Міністерства праці та соціальної політики, що дозволить швидше вирішувати питання», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги