Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області вирішене питання подолання дитячої безпритульності. Ігор Шурма

В Харківській області вирішене питання подолання дитячої безпритульності. Ігор Шурма

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 26 липня відвідав Харківський обласний притулок для неповнолітніх та обласний притулок для неповнолітніх «Гармонія». «За підсумками відвідування, можна зробити висновок, що в Харківській області вирішене питання подолання дитячої безпритульності. Ці 2 заклади, а також Великобурлуцький районний дитячий притулок дають нам можливість повністю вирішувати питання організованого місця знаходження безпритульних дітей. Діти перебувають у комфортних умовах, харчуються на 38-40 грн. на день, медичне обслуговування здійснює не тільки штатний медпрацівник, а також територіально закріплені за притулками поліклінічні відділення», - зазначив Ігор Шурма.

Довідка. Харківський обласний притулок для неповнолітніх розрахований на 80 місць, обласний притулок для неповнолітніх «Гармонія» - на 60 місць, Великобурлуцький районний дитячий притулок – на 20 місць. Протягом I півріччя 2011 року у цих трьох закладах перебувала 291 дитина.

Шефами Харківського обласного притулку для неповнолітніх є відділ кримінальної міліції у справах дітей Головного управління МВС України в Харківській області, обласного притулку для неповнолітніх «Гармонія» відділ кримінальної міліції у справах дітей управління МВС України на Південній залізниці. Крім того, притулку «Гармонія» спонсорську допомогу надають ЗАО «Філіп Моріс Україна», обласному притулку для неповнолітніх – благодійна організація «Де Поль Харків», Великобурлуцькому районному дитячому притулку – Вільхуватська сільська рада, Великобурлуцька райдержадміністрація та районна рада.

Теги