Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація тримає під контролем стан підготовки пляжів в регіоні

Харківська облдержадміністрація тримає під контролем стан підготовки пляжів в регіоні

22 липня відбулося засідання обласного оперативного штабу з вжиття невідкладних заходів щодо запобігання виникненню пожеж у лісових масивах, сільськогосподарських угіддях та загибелі людей у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах під головування першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Володимира Бабаєва. Розглядалося питання щодо стану пляжів на водних об’єктах Харківської області та вимог їх безпечної роботи. В засіданні штабу взяли участь заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, представники Головного управління МНС в Харківській області, керівництва районів на міст обласного підпорядкування.

За даними МНС, з початку року станом на 21 липня на водних об’єктах області загинуло 77 осіб, з них 9 дітей. За аналогічний період минулого року загинуло 64 особи, з них 19 дітей. Таким чином у цьому році кількість загиблих збільшилась на 19%. Всі випадки загибелі людей сталися поза межами визначених та обладнаних місць відпочинку. Причинами загибелі людей на водних об’єктах є сукупність ряду негативних факторів: спекотна погода, особиста недисциплінованість і самовпевненість, зловживання спиртними напоями, купання в необладнаних місцях і недостатній контроль батьків за дітьми.
Валентин Дулуб у своєму виступі акцентував увагу на тому, що недостатньо ведеться робота з сільрадами і наголосив на необхідності ведення постійної системної роботи з обговорюваного питання. «До сезону відпочинку треба готуватись починаючи з березня, як заздалегідь розпочинається підготовка до осінньо-зимового опалювального сезону», - зазначив він.
Віталій Алексейчук звернув увагу на те, що необхідно передивитися договори, які укладаються на оренду ставків. Також він відзначив, що велика частка загиблих знаходилась у стані алкогольного сп’яніння, а у той же час продаж алкогольних напоїв у місцях відпочинку продовжується.
За підсумками засідання Володимир Бабаєв дав доручення підготувати до засідання колегії ХОДА 28 липня пропозиції щодо притягнення керівників ряду районів до дисциплінарної відповідальності за невиконання паспортизації водойм, доручив Головному управлінню МНС перевірити стан справ у декількох районах, главам РДА –взяти на контроль створення несанкціонованих копанок у селищах регіону, а також розглянути питання щодо продажу алкоголю в зонах відпочинку та надати штабу відповідну інформацію.