Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реконструкцію міжнародного пункту пропуску «Гоптівка» планується розпочати на початку серпня

Реконструкцію міжнародного пункту пропуску «Гоптівка» планується розпочати на початку серпня

«Ми сподіваємося, що кошти на реконструкцію міжнародного пункту пропуску «Гоптівка» будуть виділені в кінці липня. Обсяг робіт досить великий. Оновлюватимуться смуги руху, місця для митного та прикордонного контролю. Буде потрібно досить багато часу, але у нас є строки бюджетного періоду і протягом цього року мають бути освоєні всі кошти. Якщо роботи будуть розпочаті на початку серпня, то вони повинні бути завершені в кінці грудня», - зазначив сьогодні заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

За його словами, зараз у зв'язку з напливом туристів з Росії через пункт пропуску «Гоптівка» проходить більше 5 тис. осіб на добу, тому в умовах реконструкції необхідно буде вжити заходів, щоб розвести потоки людей як з боку України, так і з боку Росії . «Тому дуже актуальним стає питання про введення в експлуатацію ще двох міждержавних пунктів пропуску «Олександрівка» і «Бударки». На цих пунктах пропуску можливий митний контроль, а на місцевих пунктах пропуску здійснюється тільки прикордонний контроль. Таким чином, ми можемо направити потоки на Плетенівка, Бударкі і Олександрівку», - зазначив Василь Хома.

Він також повідомив, що за оцінками фахівців пропускна спроможність пункту пропуску «Гоптівка» під час реконструкції впаде на 20-50%. Пункт буде продовжувати працювати, але в скороченому режимі.