Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області підвищений санітарно-епідеміологічний фон. Тетяна Колпакова

В Харківській області підвищений санітарно-епідеміологічний фон. Тетяна Колпакова

У зв'язку зі складною епідеміологічною обстановкою, яка склалася в деяких районах України, у Харківській області підвищений санітарно-епідеміологічний фон. Про це повідомила в ході селекторної наради головний санітарний лікар Харківської області Тетяна Колпакова.  «Це виражається в тому, що у зовнішньому середовищі і в захворюваності статистичні показники перевищують середньоукраїнські», - підкреслила головний санітарний лікар. За її словами, в регіоні було зареєстровано ряд ускладнень зокрема в Лозівському районі та у м. Харків.

Тетяна Колпакова повідомила, що на сьогоднішній день в кожному п'ятому акті санепідобстеження дитячих оздоровчих установ констатуються порушення і приймаються відповідні заходи до винних осіб. Відзначаються перебої в енергопостачанні і водозабезпеченні оздоровчих установ. Зокрема, такі проблеми виникали у Куп'янському, Дворічанському, Великобурлуцькому, Чугуївському районах, і приводили до тимчасового припинення роботи таборів.

Згідно з постановою Головного санітарного лікаря України, у Харківській області необхідно провести додаткові заходи, які дозволять не допустити ускладнення епідеміологічної обстановки.

Головний санітарний лікар зазначила, що перед власниками оздоровчих закладів області було поставлено завдання забезпечення безперебійним енерго- та водопостачанням, холодильним обладнанням, не допускати до таборів дітей без даних епідобстеження,посилити контроль за організацією харчування та забезпечити наявність в штаті медичних працівників.