Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нащадки Іллі Рєпіна побували на його батьківщині в Чугуєві

Нащадки Іллі Рєпіна побували на його батьківщині в Чугуєві

13 липня Чугуїв приймає нащадків знаменитого художника Іллі Юхимовича Рєпіна по лінії молодшої дочки - Тетяни Іллівни Репіної (Язєвої). Її дочка і онучка Рєпіна - Тетяна Миколаївна (в заміжжі Дьяконова) мала п'ятеро дітей, спадкоємці яких зараз живуть у Франції. Сьогодні на Харківщину з візитом прибули діти старшого сина Тетяни Дьяконової - Кирила,  праправнуки художника  Іван, Надін, Мішель і Серж, а також їхні діти. Гості відвідали меморіальний музею І. Ю. Рєпіна, могилу матері художника на міському цвинтарі, місця, де народився Ілля Юхимович і де стояв будинок його батьків у Осинівці, а також оглянули пам'ятник художнику. Також праправнуки Рєпіна візьмуть участь в урочистому відкритті ХІІ Міжнародного рєпінського пленеру в приміщенні Художньої галереї.

На 14 липня заплановано відвідання Харківського художнього музею, де зберігаються роботи І.Ю.Рєпіна, Харківського відділення Національної Спілки художників України.

Нащадки Іллі Рєпіна приїхали до України вперше в рамках поїздки по місцях України, Білорусі та Росії, пов'язаним з життям і творчістю їх знаменитого предка. Поїздка спланована як масштабна подорож з відвідуванням Чугуєва, де народився художник і жив після повернення з пансіонерскої поїздки в Європу, маєтки Здравнево під Вітебськом, де з початку 1890-х років жив Рєпін і до від'їзду до Франції жила Тетяна Іллівна та її донька Тетяна Миколаївна. Далі у програмі перебування відвідування Москви, де Рєпін жив після переїзду з Чугуєва, і Петербурга. Завершиться візит після відвідання селища Рєпино і садиби «Пенати», де художник провів останні 30 років свого життя і де за заповітом був похований.

Теги