Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нащадки Іллі Рєпіна знайомляться з батьківщиною великого предка

Нащадки Іллі Рєпіна знайомляться з батьківщиною великого предка

13 липня 2011 року місто Чугуїв прийматиме нащадків знаменитого художника Іллі Юхимовича Рєпіна по лінії молодшої дочки - Тетяни Іллівни Репіної (Язєвої). Її дочка - онука Рєпіна - Тетяна Миколаївна (в заміжжі Дьяконова) мала п'ятеро дітей, спадкоємці яких зараз живуть у Франції. Всі вони вперше відвідають Україну в рамках поїздки по місцях, пов'язаних з життям і творчістю їх знаменитого предка в Україні, Білорусі та Росії. Поїздка такого масштабу здійснюється вперше і стане значною культурною подією в рамках загальноєвропейського співробітництва.

У програмі перебування:

1. Відвідування меморіального музею І. Ю. Рєпіна та об'єктів, пов'язаних з життям і творчістю І.Є.Рєпіна: могила матері художника на міському цвинтарі; місця, де народився Ілля Юхимович і де стояв будинок його батьків у Осинівці; пам'ятник майстру та інші - 10.00-13.00.

2. Відвідування пам'ятних місць в смт.Кочеток (Храм Володимирської Богоматері, місця, пов'язані з написанням картини «Хресний хід у Курській губернії» - джерело, дубовий гай). - 13.15-13.50.

3. Відвідування Художньої галереї - 15-30 - 16.00.

4.Проведення прес-конференції для представників ЗМІ у приміщенні Художньої галереї, за адресою м. Чугуїв, пл.Леніна, 2а. - 16-00.

5. Участь в урочистому відкритті ХІІ Міжнародного рєпінського пленеру в приміщенні Художньої галереї, за адресою пл.Леніна, 2а - 17-00.

До складу творчої групи XII Міжнародного рєпінського пленеру увійшли 11 художників з України, Росії, Білорусі та Німеччини.