Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розглядається можливість перепрофілювання не зайнятих у виробництві територій заводу ім. Шевченка

Розглядається можливість перепрофілювання не зайнятих у виробництві територій заводу ім. Шевченка

Сьогодні майно майна ДП «Завод ім.Шевченка» як виробничі площі та цехи нікого не цікавить, і немає реального покупця, який купив би будівлі і корпуси заводу для організації виробництва. Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, один з варіантів - перепрофілювання. Для цього потрібно внести зміни в генеральний план міста Харкова, отримати дозвіл місцевої влади і Києва, і частину території вивести під потенційно комерційну або житлову забудову.  

Губернатор підкреслив, що такий варіант дозволить максимально дорого реалізувати незадіяне у виробництві майно заводу і розрахуватися з боргами. Він повідомив, що додатковим плюсом для потенційних покупців буде вже готова потужна інфраструктура - на території є вода, водовідведення, електропостачання, газ і під'їзні шляхи.

Михайло Добкін особливо відзначив, що перепрофілювання торкнеться площ, що простоюють. «Мова йде про продаж тих територій, які зараз не задіяні у виробництві і ніколи вже задіяні не будуть. Той обсяг промислової продукції, який виготовляв завод Шевченка в радянські часи, приблизно на 90% був орієнтований на замовлення військово-промислового комплексу. Сьогодні Україна не здатна робити такі замовлення. Необхідно переходити до реальних можливостей і потреб держави в тій чи іншій продукції», - підкреслив він.