Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Контракт на поставку обладнання "Енергоатома" забезпечить стабільність заводу ім. Шевченка до початку наступного року

Контракт на поставку обладнання "Енергоатома" забезпечить стабільність заводу ім. Шевченка до початку наступного року

ДП «Завод ім. Шевченка» має великі шанси отримати контракт на поставку обладнання для ДП "НАЕК "Енергоатом". Про це повідомив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, "Енергоатом" провів конкурс, в ході якого відбиралися підприємства для участі в поставках обладнання - йдеться про системи управління. Вся необхідна апаратура в різному ступені готовності є на заводі Шевченка вже кілька років. Губернатор повідомив, що окрім заводу ім. Шевченка, в Україні є ще 3 підприємства, які здатні виробляти аналогічну продукцію, тому було дуже важливо отримати право на участь у конкурсі і бути допущеними до торгів.

«Ми виграли конкурс і потрапили до числа підприємств, які мають право поставляти продукцію, тепер будуть дивитися на ціни. Але, враховуючи, що як мінімум два з трьох українських підприємств, пропонуючи продукцію «Енергоатому», збираються використовувати те обладнання, яке вже є у заводу Шевченка, то наша пропозиція за ціною має бути найбільш вигідною», - підкреслив Михайло Добкін.

Він зазначив, що сума контракту складає 29 млн. грн., 8 млн. грн. з яких планується освоїти у цьому році і 21 млн. грн. – в наступному. «Це стабільність заводу на друге півріччя нинішнього року і на початок наступного», - заявив губернатор.