Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Культура повинна стати основною сполучною ланкою взаємовигідних відносин Харківської області й АР Крим. Дмитро Кузнєцов

Культура повинна стати основною сполучною ланкою взаємовигідних відносин Харківської області й АР Крим. Дмитро Кузнєцов

Підписання офіційного Договору про співробітництво між Харківською областю й Автономною Республікою Крим надасть новий статус співробітництву двох регіонів. Про це повідомив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

За його словами, на сьогодні співробітництво в сфері культури між Харківською областю й Автономною Республікою Крим має тенденцію сталого розвитку. Триває постійний обмін колекціями між Художньо-меморіальним музеєм І.Ю. Рєпіна, Харківським художнім музеєм та меморіальним будинком-музеєм М. Волошина (м. Коктебель), Національної картинної галерей (м. Феодосія), Сімферопольським художнім музеєм (м. Сімферополь) і т.д. Юні таланти, аматорські й професійні колективи й виконавці беруть активну участь у фестивалях і конкурсах, що проводяться території Харківщини й Криму.

Дмитро Кузнєцов зазначив, що корисним буде обмін досвідом з питань комп'ютеризації масових бібліотек у рамках всеукраїнської програми «Бібліоміст». Також Харківщина має досить серйозний досвід у роботі з театрально-концертними установами та оптимізації мережі установ культури. 

В той же час Харківською областю при розробці стратегії розвитку туризму, як сфери бізнесу, буде використаний безцінний досвід Криму – традиційно туристичного регіону.

«Культура може й повинна стати основною сполучною ланкою у довгострокових партнерських взаємовигідних відносинах Харківської області й Автономної Республіки Крим», - підкреслив Дмитро Кузнєцов.