Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дитячий балетний театр Харкова представить балет «Білосніжка і сім гномів» у 15 китайських містах

Дитячий балетний театр Харкова представить балет «Білосніжка і сім гномів» у 15 китайських містах

У рамках Міжнародної програми «Відкриті двері в мистецтво» Дитячий балетний театр Харківської хореографічної школи виступить з гастролями в Китаї і представить глядачам балет «Білосніжка і сім гномів». Протягом місяця починаючи з 15 липня артисти відвідають 15 китайських міст і в цілому виступлять з виставою 25 разів. «Ми проїдемо Китай вздовж і впоперек», - підкреслила директор школи Наталя Ржевська.  «Так склалося, що наші гастролі в минулому році з балетами «Білосніжка» і «Попелюшка» в найбільших містах Пекіні та Шанхаї виявилися дуже вдалими, і коли вибирали з усіх колективів Росії і Україні, вибір припав на нас. Це сталося тому, що ми пропонуємо нові програми: стоїть не тільки питання про участь в гастролях, а й створення спільних програм. Те, що напрацьовано тут, у нас в Україні і конкретно в Харкові, за оцінкою дуже високих фахівців в Китаї абсолютно нові програми, яких у них немає», - повідомила вона.

За словами Наталії Ржевской, всі витрати по переїзду, перебуванню та харчуванню артистів несе китайська сторона. 
Також велике значення директор надає знайомству харківських дітей з Китаєм. «Ми даємо дітям глибинні знання про те, що ж представляє з себе сучасний Китай. Ми знайомимо їх з рівнем освіти, ми знайомимо їх з складом самої держави, з розвитком мистецтва і культури, – зазначила вона. – Ми повинні думати про те, а хто ж буде представляти еліту нашої нації надалі». 

Довідково: 
Харківський дитячий балетний театр вже більше 30 років представляє Україну в Росії, Німеччини, Франції, Фінляндії, Іспанії, Португалії, США, Японії, Єгипті, на о.Тайвань і Канарських островах.
Трупа юних артистів театру - це діти, які отримують високопрофесійне навчання класичній хореографії в Харківській хореографічній балетній школі. В її репертуар входять різноманітні вистави зі складною виконавської технікою. Це вистава «Лускунчик», балет «Чиполліно», казка «Попелюшка», шоу-балет «Чарівник Гаррі та Сніжна королева», балет-буфонада «Піноккіо», балет-казка «Русалонька». 
Казка «Білосніжка і сім гномів» на музику Богдана Павловського з хореографією заслуженого артиста Росії Генріха Майорова в редакції Олени Соловйової входить в репертуар театру з 1996 року. Вона був показана близько 300 разів на сценах різних міст світу.