Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відроджується овочівництво та картоплярство

На Харківщині відроджується овочівництво та картоплярство

«В минулому в Харківській області було 68 господарств, які займалися вирощуванням овочів та картоплі, зараз таких підприємств близько 25. Потрібно збільшувати кількість великих сільгосппідприємств з вирощення овочів та картоплі. Сьогодні ми починаємо відроджувати цю галузь. Вже дуже багато зроблено в області, зокрема, в Чугуївському, Харківському, Зміївському районах. У порівнянні з 2010 роком цього року у десятки разів більше овочів та картоплі вирощується в сільгосппідприємствах», - зазначив під час Обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

За його словами, цього року розпочнеться будівництво великого тепличного комплексу в Первомайському районі. Планується, що перша черга (5 га) буде готова вже у IV кварталі цього року.

«Більш рентабельної сільськогосподарської культури, ніж овочі та картопля немає. Звичайно, їх вирощування це дуже кропітка робота, потрібно докладати багато зусиль, але й рентабельність овочів та картоплі можна порівняти хіба що з м’ясом. У нас є всі можливості, щоб забезпечити якісними овочами та картоплею не тільки Харківську область, але й відправляти їх далеко за її межі», - підкреслив Віталій Алексейчук.