Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми йдемо по шляху відновлення відносин з Росією. Віктор Янукович

Ми йдемо по шляху відновлення відносин з Росією. Віктор Янукович

«Ми йдемо по шляху відновлення відносин з Росією, тому що ми приречені бути партнерами», - заявив Президент України Віктор Янукович на прес-конференції для центральних, регіональних та іноземних ЗМІ. Він зазначив, що перспектива співпраці з Росією в Україні дуже велика, торік товарообіг склав майже на 42 мільярди доларів. Водночас Глава держави наголосив, що у відносинах із Російською Федерацією Україна завжди захищатиме свої національні інтереси.

Одним із пріоритетів співпраці з Росією Віктор Янукович назвав енергетичну сферу: «Є перспектива співпраці з Російської Федерацією у нафтовій галузі. Це також для нас цікаво. Ми повинні мати стабільність прокачування нафти для роботи української системи… Треба залучати інвестиції для розробки наших нафтових родовищ».

Також Президент підкреслив важливість співпраці з Росією у машино-, літако- та суднобудуванні. «Україна зацікавлена в тому, щоб завантажити свої заводи, а вже потім розпочати виробництво своїх суден»,– підкреслив Віктор Янукович. За його словами, українські суднобудівні компанії вже отримали замовлення на будівництво суден торгового флоту.