Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За обласною Програмою підтримки сільгоспвиробників у 2011 році аграріям планується передати 22 комбайни «Дон-Лан»

За обласною Програмою підтримки сільгоспвиробників у 2011 році аграріям планується передати 22 комбайни «Дон-Лан»

В 2011 році за Програмою підтримки сільгоспвиробників планується передати аграріям регіону 22 комбайни «Дон-Лан», які збираються у смг Солоницівка Дергачівського району Харківської області. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Вартість комбайна на сьогоднішній день – 900 тис. грн., з яких 30% відшкодовує обласний бюджет. «Якщо говорити про інші комбайни, то техніка John Deere та Claas в декілька раз дорожча. Тому попит на «Дон-Лан» великий. Ми зараз працюємо над тим, щоб запустити другу чергу заводу із збирання і ремонту цих комбайнів», - підкреслив заступник губернатора.

Віталій Алексейчук зазначив, що 5 липня під час обласного семінару-наради із збирання ранніх зернових культур урожаю 2011 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вручив аграріям ключі від 6 комбайнів. Затримка з передачею решті техніки сталася тому, що через великий попит комбайни ще не готові. «Нам обіцяють, що на протязі 10 днів ці комбайни будуть поставлені», - повідомив він.

Якщо Програма буде мати успіх, то у 2012 році надходження з обласного бюджету для підтримки сільгоспвиробників будуть збільшені. Також заступник голови області розглядає можливість включити в Програму підтримки сільгоспвиробників не тільки комбайни: «Я думаю над тим, щоб не тільки комбайнами підтримувати харківських аграріїв, але й тракторами, і іншою технікою. Я думаю над тракторами Т-150, над лозівськими боронами та іншими машинами, які вони випускають. Це техніка вітчизняного, харківського виробництва, яка потрібна сільському господарству».