Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збиральну кампанію планується розпочати 9-10 липня

Збиральну кампанію планується розпочати 9-10 липня

Кампанію по збиранню ранніх зернових культур врожаю 2011 року в Харківській області планується розпочати 9-10 липня. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, аграріям Харківської області належить зібрати врожай на площі 702 тис. га. Передбачається отримати 2,6 млн. тонн зернових з урахуванням кукурудзи, а якщо погодні умови сприятимуть, то 2,8 - 3 млн. тонн. «Це найкращий показник за останні 10 років», - підкреслив заступник губернатора.  

Він повідомив, що на сьогоднішній день практично всі господарства області готові до проведення збиральних робіт, також готові до прийому врожаю зернотоки та елеватори.

«Поля сьогодні в хорошому стані. Я дуже радий, що аграрії Харківської області змогли виростити такий прекрасний врожай. Це не просто. Починаючи з осені минулого року була проведена копітка робота. Було проведено багато обробок, підгодівлі, робота велася з кожним полем в кожному районі - і це дає свої результати», - зазначив Віталій Алексейчук.

За його словами, кожному району відводиться на збирання врожаю 14 робочих днів.