Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбувся круглий стіл за участю представників Харківської області і делегації Республіки Татарстан

Відбувся круглий стіл за участю представників Харківської області і делегації Республіки Татарстан

Сьогодні в рамках візиту робочої групи Уряду Республіки Татарстан Російської Федерації до Харківської області в малій залі Будинку рад відбувся круглий стіл за участю представників Харківської області і делегації Республіки Татарстан під головуванням начальника Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолія Педешко.

Як зазначив в ході засідання глава делегації Республіки Татарстан, заступник міністра промисловості і торгівлі Республіки Татарстан Ільдар Мінгалеєв, відносини між Татарстаном і Харківською областю вже можна назвати давніми і братськими, тому що відбувається частий і ефективний обмін делегаціями, сторони переймають один у одного найкраще . «Сподіваюся, що сьогоднішній візит стане важливим кроком у розвитку наших відносин», - підкреслив Ільдар Мінгалеєв.

Анатолій Педешко привітав гостей із Татарстану від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і зазначив, що той фундамент, який був закладений, коли голова ХОДА відвідав Республіку Татарстан, буде зміцнюватися. «Ми хотіли б, щоб у рамках цього візиту була об'єднана теорія і практика, і ті договори і програми, які були підписані в Татарстані, наповнилися б практичним значенням», - підкреслив Анатолій Педешко.

У ході круглого столу сторони презентували свій потенціал та обговорили перспективи розширення і зміцнення зв'язків у сферах економіки, промисловості, палива та енергетики, освіти та науки, інноваційної діяльності. Після закінчення круглого столу гості з Татарстану відвідають ряд харківських підприємств і вузів: ДП   «Машинобудівний завод «ФЕД», Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, Харківський національний економічний університет, Національний аерокосмічний університет «ХАІ» ім. Н.Є. Жуковського, Харківський національний університет радіоелектроніки.