Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ситуація на заводі ім. Шевченко стабільна. Михайло Добкін

Ситуація на заводі ім. Шевченко стабільна. Михайло Добкін

У ході брифінгу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що в даний час ситуація на ДП «Завод ім. Т.Г.Шевченка» стабільна, і два найголовніших завдання, які стоять перед керівництвом заводу та області, - це оптимізація виробництва та розрахунок з боргами.  Він повідомив, що поточна зарплата на заводі виплачується вчасно з урахуванням того робочого тижня, який діє на заводі, і в даний час задіяні лише ті працівники, які безпосередньо зайняті у виробництві продукції.

За словами Михайла Добкіна, 14 червня були проведені торги, які не виявили бажаючих придбати майно заводу ім. Шевченка. В даний час ведеться велика робота з пошуку покупця, однак бажаних результатів поки немає. Наступні торги відбудуться 18 липня, вже є покупці на базу відпочинку і табір підприємства, який раніше був проданий за 1 млн. грн., але потім його повернули у власність заводу і тепер планують продати за 3 млн. грн. Губернатор повідомив, що за ці об'єкти планується виручити близько 5 млн. грн., і ще 700 тис. грн. за інше майно заводу.

Михайло Добкін зазначив, що всього в результаті торгів бажано виручити не менше 7 млн. грн. - така сума дозволить виплатити борги по зарплаті за 2-3 місяці. Він підкреслив, що у разі потреби для виплати боргів будуть залучатися кредитні ресурси. Повністю розрахуватися з працівниками заводу і погасити всі борги планується у серпні - вересні 2011 року.