Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ведеться підготовка до жнив

На Харківщині ведеться підготовка до жнив

У ході пленарної частини обласного семінару-наради із збирання ранніх зернових культур заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук розповів про стан підготовки та організації районів області до збирання урожаю 2011 року. «В Україні розпочалися жнива. Зовсім скоро зернозбиральні комбайни вийдуть і на поля Харківщини. У поточному році їм належить зібрати врожай ранніх зернових культур на площі 702 тис. гектарів – це практично стовідсотково відповідає середньорічній площі збирання ранніх зернових в області за останні три роки», - зазначив він.

За даними Віталія Алексейчука, найбільшу площу серед ранніх зернових займає озима пшениця – 430,7 тис. гектарів або 61,3%. На другому місці ярий ячмінь – 209,3 тис. гектарів або 29,8% від усієї прогнозованої площі збирання ранніх зернових культур. Третє місце за горохом, площа якого складає 33,1 тис. гектарів або 4,7%.

Заступник голови ХОДА повідомив, що згідно балансів прогнозованих обсягів виробництва і використання зерна нового урожаю очікується зібрати в цілому по області 1 млн. 742 тис. тонн ранніх зернових при середній врожайності 24,7 ц з 1 гектара, 841 тис. тонн кукурудзи, 16 тис. тонн проса і 27 тис. тонн гречки.

«Всього, з урахуванням кукурудзи і круп’яних культур, очікуємо намолотити 2 млн. 627 тис. тонн зерна, що відповідає обсягу виробництва зерна, затвердженому програмою економічного і соціального розвитку Харківської області на 2011 рік (2612 тис. тонн) та рівню кращих років по виробництву зерна, починаючи з 2000 року», - підкреслив Віталій Алексейчук.