Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочав роботу обласний оперативний штаб з запобігання пожеж у лісових масивах, сільськогосподарських угіддях та загибелі людей на воді

Розпочав роботу обласний оперативний штаб з запобігання пожеж у лісових масивах, сільськогосподарських угіддях та загибелі людей на воді

Відбулось перше установче засідання обласного оперативного штабу щодо вжиття невідкладних заходів щодо запобігання пожеж у лісових масивах, сільськогосподарських угіддях та загибелі людей у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах. Штаб створений на доручення Президента України розпорядженням голови облдержадміністрації №346 від 22 червня 2011 року. Голова штабу – перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

Як повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха, необхідність створення штабу викликана в першу чергу тим, що техногенна ситуація в державі не сприятлива: виникає велика кількість пожеж та багато людей гине під час відпочинку на воді.

За цей період в Харківській області виникло 98 лісових пожеж на площі 20 га та загинуло 53 людини, з них 7 дітей. За словами Володимира Росохи, тільки за червень загинула 31 особа – практично в 1,5 рази більше, ніж у минулому році. Така статистика стала причиною створення оперативного штабу.


Звертаючись до присутніх, голова штабу Володимир Бабаєв зазначив, що всі члени штабу повинні вести системну роботу щодо профілактики всіх надзвичайних ситуацій, які можуть траплятися у різні періоди цього літа в Харківській області. Він повідомив, що штаб буде проводити засідання раз на тиждень, коли встановиться тепла погода і дощі залишаться у минулому.

Теги