Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі хлібоприймальні підприємства області мають бути готовими до прийому зерна нового врожаю до 10 липня поточного року. Віталій Алексейчук

Всі хлібоприймальні підприємства області мають бути готовими до прийому зерна нового врожаю до 10 липня поточного року. Віталій Алексейчук

Як зазначалося на нараді з питань підготовки зернових складів до збирання врожаю 2011 року, в Харківській області приймання зерна нового врожаю буде проводитися на 53 сертифікованих зернових складах, які мають юридичне право на роботу з зерном та продуктами його переробки. Загальна складська та елеваторна місткість по всім сертифікованим зерновим складам області складає 2020,3 тис. т, в тому числі складська місткість 980,8 тис.т, елеваторна - 1039,5 тис.т.

На сертифікованих зернових складах проведена значна частина робіт з ремонту та технічного обслуговування стаціонарного та пересувного транспортного обладнання, зерносушарок, зерноочисного обладнання. Автомобільні та вагонні ваги пройшли метрологічну повірку. В складських місткостях проведено механічне очищення.

Станом на 24.06.2011 року готовність матеріально технічної бази на сертифікованих зернових складах складає 87,55%.

Заступник голови облдержадміністрації Алексейчук В.В. дав відповідні доручення керівникам хлібоприймальних підприємств щодо завершення підготовки матеріальної технічної бази до приймання зерна нового врожаю до 10 липня поточного року та забезпечення необхідних умов для зберігання зерна нового врожаю.