Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбувся семінар-нарада з начальниками відділів з питань фізичної культури та спорту

В Харкові відбувся семінар-нарада з начальниками відділів з питань фізичної культури та спорту

29 червня 2011 року в Харківській державній академії фізичної культури відбувся обласний семінар – нарада за участю голів комітетів, начальників відділів з питань фізичної культури та спорту, молоді та спорту райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, керівників фізкультурно-спортивних товариств і відомств, дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

В нараді взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, начальник Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця, начальник Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал, ректор Харківської державної академії фізичної культури Микола Олійник.

Всього у семінар – нараді взяли участь 128 осіб із районів і міст Харківської області та міста Харкова.

Під час наради були розглянуті питання: «Підсумки роботи Харківської області з розвитку дитячо-юнацького спорту за 2010 рік», «Підсумки перевірки стану роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву за 2010-2011 навчальний рік», «Про роботу спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю Харківської області. Взаємодія ДЮСШ, СДЮШОР та УОР», «Проблемні питання в роботі ДЮСШ, СДЮШОР, що фінансуються за рахунок коштів фонду соціального страхування».

В ході семінару заступник голови обласної держаної адміністрації Євген Савін звернув увагу на скорочення кількості дитячо-юнацьких спортивних шкіл, вихованців та тренерсько-викладацького складу, особливо спортивних шкіл системи освіти та фізкультурно-спортивного товариства «Україна». Недостатнє фінансування на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл в цілому, а також на навчально-спортивну роботу. На незадовільний стан організації навчально-спортивної роботи спортивних шкіл Борівського, Ізюмського, Кегичівського районів, в яких функціонують ДЮСШ системи освіти та фізкультурно-спортивного товариства «Колос», а також незадовільну роботу спортивних шкіл ФСТ «Колос» Балаклійського, Валківського, Зміївського, Лозівського, Печенізького районів, що не беруть участь у обласному огляді конкурсі на кращий стан навчально-тренувальної, спортивної роботи серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву.