Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові в рамках обласної програми лікування сколіозу проведені перші безоплатні операції. Ігор Шурма

В Харкові в рамках обласної програми лікування сколіозу проведені перші безоплатні операції. Ігор Шурма

Кожного року в Харкові проводяться міжнародні конференції з залученням фахівців з цілого світу з питань профілактики та лікування сколіозу. «На одній з таких конференцій було розглянуто питання організації обласної програми по боротьбі зі сколіозом, - сказав заступник голови ХОДА Ігор Шурма. – Відразу ж 3 виробники металоконструкцій зробили благодійний внесок в майбутню програму і подарували інституту 6 наборів для лікування дітей».

І ось в інституті патології хребта і суглобів ім. проф. Сітенка вже готуються до виписки дві юні мешканки Харківської області Люба Васильченко та Іра Пущенко, які були прооперовані в рамках започаткованої обласної програми.

«В Україні проводиться значна робота з питань медичної реабілітації хворих на сколіоз, розроблено багато способів його хірургічного лікування, але потребують подальшого дослідження підходи до лікування тяжких форм хвороби, особливо у пацієнтів з незавершеним кістковим ростом», - зазначив провідний спеціаліст Інституту патології хребта та суглобів ім. проф. М.І.Сітенко АМН України, доктор медичних наук Андрій Мезенцев.