Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відновлено роботу дитячого позаміського табору «Лісова галявина»

Відновлено роботу дитячого позаміського табору «Лісова галявина»

Сьогодні на території сел. Високий Харківського району відкрито дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Лісова галявина», котрий не функціонував з 2009 року. Участь у відкритті табору взяли голова облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови облдержадміністрації Євген Савін та голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар. З 1 липня розпочинається перша зміна, котра прийме на оздоровлення та відпочинок 182 дитини.

«Раніше табір належав КП «Міськелектротранс», але він не зміг його утримувати через важке фінансове становище. У цьому році він був переданий в комунальну власність Харківської області. Його взяли на баланс КП «Теплові мережі Харківського району» з умовою, що протягом 3-4 років табір буде приведений в порядок. Три роки табір не працював, приміщення були в жалюгідному стані, територія була не підготовлена ​​до прийому дітей. З травня 2011 року зусиллями районної влади, підприємств, бізнесу були зроблені дуже серйозні зусилля з приведення в порядок території табору», - повідомив голова облдержадміністрації.

За його словами, у «Лісовій галявині» відпочиватимуть діти зі складних сімей, діти-сироти або виховувані одним батьком.Путівки для них будуть купуватися за бюджетні кошти, таким чином бюджет буде стимулювати розвиток табору, і частину коштів можна буде спрямувати на підтримку установи в порядку.

«З року в рік тут будуть освоюватися кошти, приводитися в порядок недоремонтовані корпуси, щоб табір зміг прийняти ще більше дітей», - підкреслив Михайло Добкін.