Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі пляжі області будуть обладнані відповідно до існуючих правил безпеки. Володимир Щітов

Всі пляжі області будуть обладнані відповідно до існуючих правил безпеки. Володимир Щітов

У Харківській області буде створено Штаб з ліквідації недоліків на водних об'єктах в містах і районах Харківської області. Основним завданням штабу буде запобігання нещасних випадків на водних об'єктах. «Це рішення було прийнято на спільному засіданні колегії обладміністрації і зборів адміністративно-господарського активу області, яке відбулося 16 червня»,- зазначив сьогодні в ході прес-туру на водно-рятувальну станцію заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Щітов.

За його словами, цього року особлива увага приділяється підготовці пляжів до купального сезону. «У Харківській області налічується 119 пляжів, з яких 16 вже атестовані, мають так звані паспорти, - повідомив він. - До кінця червня всі пляжі області повинні бути обладнані відповідно до існуючих правил, які передбачають всі необхідні заходи безпеки, а також дозволяють населенню відпочивати спокійно і безпечно».

Також заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій зазначив, що пляжі повинні бути обладнані медичним та рятувальним постом. «Це має дозволити рятувальникам вчасно зреагувати у надзвичайній ситуації», - доповнив Володимир Щітов.