Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У розвитку прикордонного співробітництва Харківській області відзначена істотна активізація. Анатолій Педешко

У розвитку прикордонного співробітництва Харківській області відзначена істотна активізація. Анатолій Педешко

Протягом першої половини 2011 року відзначена істотна активізація у розвитку прикордонного співробітництва Харківської області. Про це 21 червня в ході прес-конференції повідомив начальник Головного управління зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолій Педешко.

«Поступово відбувається реалізація попередніх домовленостей, досягнутих між керівництвом Харківської та Бєлгородської областей у 2010 році. Помітно збільшилась кількість спільних заходів, спрямованих на розвиток економічного, науково-технічного та культурного співробітництва між двома регіонами», - зазначив він.

За словами Анатолія Педешка, вагомим внеском в розвиток прикордонного співробітництва з Бєлгородською областю Російської Федерації стало проведення зустрічей на рівні керівництва двох регіонів, низки круглих столів промислового, наукового та екологічного спрямувань, а також спільних нарад та консультацій з Генеральним консульством Російської Федерації у м. Харків.

«Триває робота над створенням Українсько-російського технопарку «Слобожанщина». Так, 30 травня 2011 року у м. Харків на базі АТ «ФЕД» було проведено круглий стіл «Україна і Росія – енергія інновацій». Під час проведення круглого столу були розглянуті питання щодо розробки концепції та визначення кола засновників технопарку», - зазначив він.