Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Російською Федерацією за I квартал 2011 року збільшився на 23,7%

Зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Російською Федерацією за  I квартал 2011 року збільшився на 23,7%

Як повідомив 21 червня під час прес-конференції начальник Головного управління зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародних відносин облдержадміністрації Анатолій Педешко, зовнішньоторговельний оборот з Російською Федерацією за I квартал 2011 року склав 359 млн. доларів США та збільшився на 23,7% у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року.

«Експортні поставки склали 200 млн. доларів США та збільшились на 31,1% у порівнянні з I кварталом 2010 року», - зазначив він.

За його словами, серед найбільших підприємств-експортерів були: Харківська бісквітна фабрика, ВАТ «Турбоатом», ДП «Укрспецвагон», ДП ХМЗ «ФЭД», ЗАТ «Новий стиль», ЗАТ «Південкабель», ВАТ «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе», ВАТ «Харп».

«Імпортні поставки склали 159 млн. доларів США та збільшились на 15,3% у порівнянні з аналогічним періодом 2010 року», - повідомив Анатолій Педешко.

Серед найбільших підприємств-імпортерів були: ПрАТ «Філіп-Моррис Україна», ВАТ «Євроцемент-Україна», ТОВ «Укркама», ВАТ «Харп», ТОВ «Євросклад-сервіс», ВАТ «Турбоатом», ДП «завод ім. Малишева».